Prima vizita
Intrebari frecvente
Sfaturile noastre
Form Object

Tratamentul de canal

Tratamentul canalului radicular se desfăşoară în mai multe etape, necesitând mai multe vizite la cabinet, în funcţie de situaţie. Acestea sunt:

  • În primul rând, se creează accesul prin spatele dintelui, dacă este dinte frontal, sau prin coroană, dacă este molar/premolar.
  • După îndepărtarea pulpei afectate (pulpectomie), camera pulpară şi canalele radiculare sunt curăţate, lărgite şi dezinfectate în vederea obturaţiei.
  • Dacă intervenţia necesită mai multe vizite, se inserează o obturaţie temporară în deschiderea coronară pentru a proteja dintele.
  • Obturaţia temporară este apoi îndepărtată, efectuându-se obturaţia permanentă a camerei pulpare şi canalului radicular. În fiecare canal se introduce un material cauciucat numit gutapercă şi se sigilează prin cimentare. În unele cazuri, în canal se inserează un pivot din metal sau fibră de sticlă, pentru susţinerea structurii.
  • Ultima etapă constă în reconstrucţia coronară a dintelui, pentru remodelare şi aspect estetic. Dacă distrugerea dintelui este avansată, va fi necesară inserarea unui pivot pentru reconstrucţie, înainte de montarea coroanei.

Toate drepturile rezervate © www.nova-dent.ro