Prima vizita
Intrebari frecvente
Sfaturile noastre
Form Object

Plombe

Există trei feluri: plombe de amalgam, plombe din raşini compozite, inlayuri şi onlayuri de porţelan. Vechile plombe, plombe de amalgam (amestec de mercur şi pilitură de Ag.) prezintă numeroase dezavantaje, ceea ce le face mai puţin recomandabile.
Plombele din raşini compozite s-au dovedit foarte bune atât pentru tratarea cariilor, cât şi pentru îmbunătăţirea cosmetică a danturii prin schimbarea culorii dinţilor sau prin remodelarea dinţilor a căror formă a fost afectată. Nu prezintă riscuri pentru sănătate, sunt rezistente, durabile şi accesibile ca preţ.

Inlayurile şi onlayurile de porţelan sunt cele mai costisitoare, dar preţul lor se justifică prin faptul că sunt cele mai frumoase, mai rezistente şi nu se patează. Se dovedesc o investiţie bună mai ales în cazurile în care trebuie acoperită o suprafaţă mai mare a dintelui.
Obturatii din compozit (si nu portelan cum le denumeste gresit multa lume) nu sunt albe, ci sunt de culoarea dintilor. Cel mai adesea este folosit compozitul fotopolimerizabil: medicul aplica in cavitatea preparata compozitul sub forma de pasta si, sub actiunea luminii violete/ultraviolete generate de o lampa speciala, compozitul se intareste. Plombele efectuate cu materiale compozite fotopolimerizabile au avantajul ca se apropie de o obturatie ideala mai mult decit cele din amalgam. Corect executate ele vor avea inchidere intre dinte si ele mai buna decit  cele din amalgam si au si au o biocompatibilitate din ce in ce mai buna pe masura ce aceste materiale evolueaza.
Un motiv sa alegem obturatiile din compozit este acela ca, spre deosebire de amalgam, acestea adera de structura dintelui. De asemenea sunt mai putin sensibile la temperatura si, nu in ultimul rand, arata mai bine.

Toate drepturile rezervate © www.nova-dent.ro