Prima vizita
Intrebari frecvente
Sfaturile noastre
Form Object

Nu trebuie sa va temeti

Pe durata unei vizitei la stomatolog, unul din momentele de tensiune pentru un pacient il constituie anestezia. Teama pacientilor este data in general, de durerea din momentul intepaturii, dar si din cauza autosugestiei. 
Pentru a scadea durerea la patrunderea acului se foloseste anestezia topica sau de contact care anesteziaza superficial mucoasele (gingii, obraz). Injectia propriu-zisa se foloseste in general pentru anesteziile mai profunde ce cuprind dintii, osul maxilar si partile moi.
Tehnicile avansate permit acum folosirea de substantele anestezice de multe tipuri, potrivite diverselor stari generale ale pacientului, de terenul alergic sau de stari speciale cum ar fi sarcina (este bine sa se evite anesteziile in trimestrele I - III ale sarcinii).
Sunt cazuri in care efectul anesteziei sa nu se instaleze din cauza unor variatii anatomice, mai rar a unor tehnici incorecte sau pur si simplu pentru ca, din cauza fricii, se descarca adrenalina in cantitate foarte mare in organism. Tot aceasta frica poate fi responsabila de foarte multe ori si de senzatia de lesin de dupa o anestezie. In ciuda unor pareri preconcepute, consumul moderat de cafea nu afecteaza instalarea anesteziei.

 

Toate drepturile rezervate © www.nova-dent.ro