Prima vizita
Intrebari frecvente
Sfaturile noastre
Form Object

Carile dentare

Cariile dentare
Cel mai important factor cauzator al aparitiei cariilor sunt germenii din placa bacteriana. Aceste microorganisme favorizeaza aparitia unui acid care distruge smaltul dintilor. Placa bacteriana este un strat biologic ce se formeaza pe suprafata dintelui din bacterii, resturi bacteriene organizate intr-o matrice, si minerale ce sevor depune ulterior.
Cum pot fi prevenite cariile?
O igiena orala asigurata de un spalat correct al dintilor, pentru a indepartarea complete a resturilor alimentare.
• Folositi o periuta de dinti peri din plastic, cu o duritate scazuta, cu capul nu foarte mare, pentru a putea ajunge in toate "ungherele" cavitatii bucale .
• Pasta de dinti : nu numai ca indeparteaza placa bacteriana si resturile de mancare, dar are efect antibacterian si contine factori de albire (ex. bicarbonat de sodiu), precum si elemente care ajutala intarirea smaltului;
•  Nu ezitati sa folositi pentru curatarea dintilor ata dentara si scobitorile de lemn: folosirea cu grija scobitorilor este recomandata, in schimb, ata dentara este foarte utila, caci permite curatarea resturilor din spatiile interdentare, unde periuta nu ajunge;
•  Apa de gura, guma de mestecat (fara zahar) : indeparteaza resturile alimentare, reduc aciditatea cavitatii bucale si au efect antibacterian, activeaza circulatia sagvina gingivala, mentin secretia de lichid gingival – toate acestea ducind la stimularea mecanismelor de autocuratire.

Toate drepturile rezervate © www.nova-dent.ro